NIEUWSBRIEF 2 logo
oktober 2023
NATUURPLATFORM DRENTSCHE AA

Beste nieuwsbrieflezer,

Na het afblazen van het Transferium bij De Punt konden we even op adem komen. De jaren daarvoor besloegen een periode van 13 jaar gevuld met het bezoeken van fractievergaderingen van gemeenten en provincie, het schrijven van zienswijzen en vooral het lezen van onderzoeksrapporten, die altijd een beetje naar de opdrachtgevers waren toegeschreven.

Een jaar geleden zijn Sylvie Westerhof en Erik Bazuin van de werkgroep 'Transferium Nee' een petitie gestart tegen het Transferium, die 2300 keer ondertekend werd. Gedeputeerde Brink (VVD) had de portefeuille verkeer toen al overgedragen aan Nelleke Vedelaar (PvdA.) Zij organiseerde een aantal voorlichtingsavonden voor omwonenden, bedrijfsleven en organisaties die een bezwaren procedure gestart waren, zoals wij als Natuurplatform.
Haar conclusie aan het eind van deze bijeenkomsten was, dat het Transferium Haren de voorkeur had bij omwonenden, en er dus onvoldoende draagvlak was onder de bevolking voor het inrichten van een nieuw Transfeium bij De Punt.

Wat zijn de onderwerpen waar we ons als Natuurplatform de komende periode nog mee bezig houden?
Voorlopig volgen we nog steeds de ontwikkelingen rond de plannen voor de verdubbeling van de N34 en bezoeken de Klankbordgroep vergaderingen over dit onderwerp.
Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn op dit gebied, laten we dit weten.
Binnenkort hebben we weer meer tijd om de website up-to-date te maken.

Vriendelijke groet,
Philippe Boucher

voorzitter
      KLIK HIER OM DIT VENSTER TE SLUITEN